REPREZENTANCA U18: Dekleta na EP osvojila 11.mesto, pomemben del ekipe tudi nekdanja Krkašica!

Slovenska reprezentanca deklet U18 je minuli teden zaključila z letošnjim evropskim prvenstvom divizije B, ki se je odvijalo v Severni Makedoniji. Nepogrešljiv člen udarne prve peterke je bila tudi nekdanja Krkašica Ajda Burgar, ki se je izkazala kot najučinkovitejša posameznica slovenske reprezentance!

reprezentanca u18

Dekleta so uvodno tekmo odigrale proti reprezentanci Kosova in prvenstvo otvorile na najboljši možen način. Prepričljivo so ugnale svoje nasprotnice, selektor reprezentance Ernest Novak je priložnost za igro ponudil vsem igralkam, ki so svojo priložnost odlično izkoristile ter se tudi vse vpisale med strelke. Ajda Burgar je prispevala 12 točk, 9 skokov, 4 podaje in 5 pridobljenih žog.

SLOVENIJA : KOSOVO 97:12

Merlak 8, Hribljan 3, Hlebec 2, Burgar 12, Tajhar 8, Debeljak 16, Zupanc 6, Dautović 16, Perez 8, Vrečer 9, Vide 2, Pavlič 7.

Tudi na drugem srečanju proti ekipi Norveške so Slovenke prikazale odlično igro in se ponovno zasluženo veselile visoke zmage. Ajda Burgar je tokrat prispevala 11 točk, 4 skoke, 2 podaji in eno pridobljeno žogo.  

SLOVENIJA : NORVEŠKA 70:31

Debeljak 13, Merlak 8, Pavlič 6, Vide 4, Vrečer 4, Burgar 11, Dautović 10, Hlebec 5, Hribljan 5, Perez 4, Tajhar, Zupanc

Na tretjem srečanju rednega dela evropskega prvenstva so si Slovenke ponovno priigrale prepričljivo zmago, tokrat proti reprezentanci Estonije. Ajda Burgar je blestela z 20 doseženimi točkami, 8 skoki, 6 podajami in dvema pridobljenima žogama.

SLOVENIJA : ESTONIJA 74:51

Merlak 4, Hribljan 2, Hlebec, Burgar 20, Tajhar, Debeljak 21, Zupanc 2, Dautović 10, Perez 2, Vrečer 11, Vide, Pavlič 2.

ajda

Po izjemnih treh zmagah so se na četrtem srečanju prvenstva Slovenke pomerile proti reprezentanci Finske. Obračun dveh najboljših ekip skupine A je bil vseskozi izjemno napet in izenačen. Slovenke so ob koncu srečanja izgubile z minimalno razliko treh točk. Najboljša igralka Slovenije na evropskem prvenstvu, Ajda Burgar, je ponovno prikazala odlično predstavo in na koncu v statistiko vpisala 12 točk, 8 skokov, 5 podaj in 3 pridobljene žoge.

SLOVENIJA : FINSKA 53:56

Merlak 4, Hribljan 3, Hlebec 5, Burgar 12, Tajhar, Debeljak 2, Zupanc 2, Dautović 12, Perez 11, Vrečer, Vide, Pavlič 2.

S peto tekmo na prvenstvu so reprezentantke Slovenije zaključile s skupinskim delom tekmovanja. Srečanje je v prvem delu pripadlo trdoživim Dankam, vendar so naša dekleta uspela ujeti priključek in vse do zadnjih minut dihale za ovratnik nasprotnicam. V samem zaključku srečanja so Slovenkam moči nekoliko pošle, kar je pomenilo, da so morale priznati premoč nasprotnicam, ki so slavile s petimi točkami prednosti. Ajda Burgar je tokrat dosegla 8 točk, 5 skokov ter dodala še dve podaji in prav toliko pridobljenih žog. Danke so z zmago dosegle drugo mesto v skupini in si tako priigrale nastop v četrtfinalu. Slovenke so evropsko prvenstvo nadaljevale s tekmami za razvrstitev od 9. do 16. mesta

SLOVENIJA : DANSKA 54:59

Merlak 1, Hribljan 4, Hlebec 2, Burgar 8, Tajhar, Debeljak 14, Zupanc 10, Dautović 2, Perez 3, Vrečer 8, Vide, Pavlič 2. ajda

Na prvi tekmi drugega dela za razvrstitev od 9. do 16. mesta so Slovenke  prepričljivo ugnale reprezentantke Islandije. Adja Burgar je dosegla 4 točke, 5 skokov, podajo in pridobljeno žogo. Na drugem srečanju pa so morale priznati premoč proti ekipi Slovaške, kar je pomenilo, da so se na zadnji tekmi turnirja borile za končno uvrstitev na 11. ali 12. to mesto. Ajda Burgar je tokrat dosegla 15 točk, 6 skokov, 2 podaji in 3 pridobljene žoge.

SLOVENIJA : ISLANDIJA 72:45

Merlak 8, Hribljan 4, Hlebec 2, Burgar 4, Tajhar 2, Debeljak, Zupanc 7, Dautović 20, Perez 7, Vrečer 2, Vide 8, Pavlič 8.

SLOVENIJA : SLOVAŠKA 56:64

Merlak 4, Hribljan, Hlebec, Burgar 15, Tajhar 2, Debeljak, Zupanc 2, Dautović 13, Perez 1, Vrečer 17, Vide, Pavlič 2.

V odločilnem dvoboju za končno uvrstitev na letošnjem evropskem prvenstvu so se Slovenke pomerile proti ekipi iz Švice. V izjemno razburljivem in napetem srečanju so si Slovenke prav v zadnjem napadu priigrale zmago. Ajda Burgar je po prodoru dobro našla prosto soigralko, ki je s trojko 3 sekunde pred iztekom igralnega časa prinesla zmago Sloveniji! Ajda Burgar je dosegla 8 točk, 5 skokov, 2 podaji in pridobila kar 6 žog.

SLOVENIJA : ŠVICA 53:51

Burgar 8, Dautović 5, Debeljak 12, Hlebec 7, Vrečer 2, Hribljan 1, Merlak 7, Pavlič, Perez, Tajhar 3, Vide 2, Zupanc 6

ajda

Slovenska reprezentanca je tako na letošnjem evropskem prvenstvu B divizije zabeležile 5 zmag in tri poraze. Prvenstvo so zaključile z zmago ter osvojile 11. mesto. Ajda Burgar je bila najučinkovitejša posameznica izbrane vrste, imela je tudi največ skokov in podaj!

Prvo mesto na evropskem prvenstvu B divizije je osvojila ekipa Finske, drugo mesto je pripadlo reprezentanci Grčije in tretje Turčiji.

u18 reprezenntanca

AKTUALNI REZULTATI

Rezultate, razporede in lestvice posameznih kategorij lahko sicer spremljate na uradni strani KZS

NAPOVEDNIK TEKEM

Generalni sponzor:

krka 

 Septabene

Glavni sponzor:

Sava

Ostali sponzorji:

fs prevozi

Impreso

                                                            Gostišče Loka d.o.o.

MO NOVO MESTO