KRKAŠICE VELIKE ZMAGOVALKE MEDNARODNEGA TURNIRJA V FOJNICI!

Košarkarice Krke so se minuli vikend mudile na močnem mednarodnem turnirju v Bosni in Hercegovini, ki je bil odlična popotnica ter zagon pred začetkom nove tekmovalne sezone v državnem prvenstvu. Na turnirju so poleg naših košarkaric nastopile še ekipe Primorja Herceg novi iz Črne gore, Art Basket iz Srbije, Travnik, Đenex Jedinstvo Tuzla in Star Fojnica, vse tri iz Bosne in Hercegovine.

turnir Fojnica

Na prvem srečanju so se varovanke trenerja Matije Frančiča pomerile proti ekipi Travnika in jih ugnale z dvanajstimi točkami prednosti.

KRKA – TRAVNIK (BIH) 48:36

Na drugem srečanju so z osmimi točkami prednosti ugnale srbsko ekipo Art Basket in se zasluženo veselile uvrstitve v veliki finale mednarodnega turnirja.

KRKA – ART BASKET (SRB) 53:45

V finalu so se Krkašice pomerile proti izjemno zahtevnim nasprotnicam iz Črne gore. Srečanje je bilo izjemno razburljivo in povsem izenačeno, ob koncu srečanja so več znanja in zbranosti pokazale naše košarkarice ter se tako za minimalni a hkrati veliki dve točki veselile zmage in osvojitve turnirja!

FINALE:

KRKA – PRIMORJE HERCEG NOVI (MNE) 39:37

V najboljšo peterko turnirja je bila uvrščena Krkašica Ana Strašek, Franja Horvat pa je osvojila prvo mesto v tekmovanju metanja trojk.

 FOTOGALERIJA TURNIRJA

Novomeščanke so poleg izjemno uspešnega nastopa na turnirju, uživale tudi v ogledu Sarajeva, kjer so spremljale tudi turnirsko finalno srečanje članske ekipe Košarkarskega kluba Krka. Razgledale so si tudi Fojnico in se zabavale ob in v bazenu. Posebna zahvala gre gostiteljem iz  Fojnice, ki so organizirali odličen turnir ter se izkazali z izjemno gostoljubnostjo in ustrežljivostjo.

 turnir Fojnica

AKTUALNI REZULTATI

Rezultate, razporede in lestvice posameznih kategorij lahko sicer spremljate na uradni strani KZS

NAPOVEDNIK TEKEM

Generalni sponzor:

krka 

 Septabene

Glavni sponzor:

Sava

Ostali sponzorji:

fs prevozi

Impreso

                                                            Gostišče Loka d.o.o.

MO NOVO MESTO