KRKAŠICE ABSOLUTNE ZMAGOVALKE TRADICIONALNEGA DOMAČEGA TURNIRJA!

V novomeški športni dvorani Marof se je v soboto odvijal tradicionalni »Božično novoletni turnir Novo mesto 2019«. Kot že vrsto let smo tudi tokrat poskrbeli za močno mednarodno udeležbo in kvalitetno organiziran turnir.

 BOŽIČNI TURNIR

 

Na turnirju so poleg domačink iz Novega mesta sodelovale še ekipe iz Srbije (Art Basket Beograd), Hrvaške (Zadar), Črne gore (Primorje Herceg Novi), Bosne in Hercegovine (Star Fojnica) ter slovenska ekipa iz Črnomlja. Turnir je potekal v dveh kategorijah – starejša dekleta letnik 2005 in 2006 ter mlajša dekleta 2007 in 2008.

 

Pri starejših dekletih so na prvih polfinalnih srečanjih slavili ekipi Primorja Herceg Novi, ki so ugnale ekipo Star Fojnica in domača ekipa Krke, ki je ugnala ekipo Art Basket Beograd.

1. Polfinale: ŽKK STAR FOJNICA : ŽKK PRIMORJE HERCEG NOVI 54:67

2. Polfinale: ŽKK KRKA : ŽKK ART BASKET BEOGRAD 75:64

Na srečanju za tretje mesto so slavile Beograjčanke, ki so ugnale ekipo Star Fojnica. V velikem finalu pa so v razburljivem srečanju Krkašice ugnale ekipo Primorja in se veselile osvojitve domačega turnirja!

Tekma za 3. mesto:

ŽKK ART BASKET BEOGRAD : ŽKK STAR FOJNICA 73:49

FINALE:

ŽKK KRKA : ŽKK PRIMORJE HERCEG NOVI 55:52

ŽKK KRKA DEKLETA U15 A EKIPA

Pri mlajših dekletih so na polfinalnih srečanjih slavili ekipi Krke A, ki so ugnale B ekipo Krke ter ekipa Črnomlja, ki je ugnala ekipo Zadra.

1. Polfinale: ŽKK KRKA B : ŽKK KRKA A 36:90

2. Polfinale: ŽKK ČRNOMELJ : ŽKK ZADAR 59:48

Srečanje za tretje mesto je pripadlo ekipi Zadra, ki so ugnale B ekipo domačink iz Novega mesta. Finale turnirja pa je v dolenjskem derbiju pripadlo Krkašicam, ki so ugnale ekipo Črnomlja.

Tekma za 3. mesto:

ŽKK KRKA B : ŽKK ZADAR 39:47

FINALE:

ŽKK KRKA A : ŽKK ČRNOMELJ 54:31

ŽKK KRKA dekleta U13

Turnir se je zaključil s podelitvijo pokalov, medalj in nagrad najboljšim ekipam. Pri mlajših dekletih sta bili v najboljšo peterko turnirja izbrani Krkašici Iva Novina in Tara Jazbec. Pri starejših dekletih pa je ta čast pripadla Krkašicama Franji Hrovat in Živi Mišjak.

OBSEŽNA FOTOGALERIJA TURNIRJA 

AKTUALNI REZULTATI

Rezultate, razporede in lestvice posameznih kategorij lahko sicer spremljate na uradni strani KZS

NAPOVEDNIK TEKEM

Generalni sponzor:

krka 

 Septabene

Glavni sponzor:

Sava

Ostali sponzorji:

fs prevozi

Impreso

                                                            Gostišče Loka d.o.o.

MO NOVO MESTO