ŠPORTNIK LETA 2019: MATJAŽ CERKOVNIK PREJEL ZLATO ZNAČKO ZA ŽIVLJENJSKO DELO!

Tradicionalna, že 34. prireditev »Športnik leta« v Mestni občini Novo mesto, je letos ponovno potekala v Kulturnem centru Janeza Trdine, kjer so tudi tokrat razglasili najboljšo športnico, športnika, športni kolektiv leta in podelili vrsto priznanj za aktivno večletno delo v športu. Namen prireditve je predstavitev in popularizacija športa, športnikov in športnih delavcev ter se jim na ta način zahvaliti za vloženo delo v šport. Med nagrajenci sta bila tudi naš trener Matjaž Cerkovnik in igralka Sara Burgar.

sportnik-leta

Zasluženo je izjemna čast letos pripadla našemu trenerju Matjažu Cerkovniku, ki je na prireditvi prejel ZLATO BLOUDKOVO ZNAČKO za življenjsko delo. Matjaž je že več kot 40 let aktiven v novomeškem športu. Bil je odličen igralec košarke, igral je tudi v drugi najmočnejši ligi v Jugoslaviji. Danes je nepogrešljiv trener pri delu z mladimi, sodnik, in organizator tekmovanj. Že od same ustanovitve našega kluba, torej že osemnajst let, je trener mlajših selekcij, obenem je dejaven v upravnem odboru kluba in aktiven pri organizaciji različnih turnirjev. Njegov način dela z mladimi igralkami je za vzgled vsem trenerjem, saj ob svoji strokovnosti veliko časa posveča tudi vzgoji in pravilni usmerjenosti mladih v športu, kar je še posebej pomembno za športnikov nadaljnji razvoj. Prijateljski odnos z igralkami, starši in s celotnim ustrojem kluba je temelj za uspešno delo z mladimi v našem klubu! Zlato značko je poleg Matjaža prejel tudi Vitoslav Gabrič.

sportnik leta

Posebno občinsko, županovo priznanje je na prireditvi prejela Krkašica Sara Burgar za nastop na evropskem prvenstvu B divizije za kadetinje v Sofiji, kjer so osvojile prvo mesto in napredovale v A divizijo!

sportnik leta

Za najboljšo športnico je bila razglašena namiznoteniška igralka Aleksandra Vovk, najboljši športnik je postal igralec namiznega tenisa Darko Jorgič, najuspešnejši klub v novomeški občini pa je Ženski rokometni klub Krka.

 

 

AKTUALNI REZULTATI

Rezultate, razporede in lestvice posameznih kategorij lahko sicer spremljate na uradni strani KZS

NAPOVEDNIK TEKEM

Generalni sponzor:

krka 

 Septabene

Glavni sponzor:

Sava

Ostali sponzorji:

fs prevozi

Impreso

                                                            Gostišče Loka d.o.o.

MO NOVO MESTO