FINALE MINI POKALA: KRKAŠICE DO NASLOVA PODPRVAKINJ!

Danes je v Športni dvorani Domžale potekal sklepni del Mini pokala košarkarice do 13 let. Letošnja sezona je bila sedma po vrsti, v tekmovanju pa je sodelovalo 28 ekip. Novomeške košarkarice so se v finale uvrstile brez izgubljenega srečanja.

finale mini pokal

 

V finalu so se Novomeščanke pomerile proti ekipi Janine iz Rogaške Slatine. Obračun za naslov prvakinj Mini pokala se je začel izredno zanimivo, obe ekipi sta prikazali veliko lepih potez. Po prvi četrtini so si košarkarice iz Rogaške Slatine priigrale manjšo prednost štirih točk, druga četrtina pa je bila točkovno povsem izenačena, kar je obetalo izredno zanimiv drugi del srečanja. Tretja četrtina se žal ni odvila po naših željah, v preveliki želji po uspehu, so naše košarkarice izgubile preveč žog in dopustile preveč lahkih košev. Ekipa Janine si je priigrala zajetno prednost, ki jo naše košarkarice kljub izredni želji in borbenosti niso uspele izničiti. Novomeščanke so tako doživele prvi poraz v letošnjem tekmovanju Mini pokala in si s tem zagotovile odlično drugo mesto oziroma naslov podprvakinj!

V najboljšo peterko Mini pokala deklet je bila izbrana Krkašica Tara Jazbec. Ira Trontelj pa je prejela nagrado za najbolj borbeno igralko!

finale mini pokal


Finale:
KRKA : JANINA 37:67 (11:15, 13:13, 5:29, 8:10)

Postava in strelke Krke: Trontelj 9, Šiško, Novak 5, Čengia, Černe 7, Jazbec 8, Zaletelj, Matkovič 2, Dobrovoljc 2, Macedoni, Novina 4, Delić Verstovšek.

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

FOTOGALERIJA


Izjava po tekmi:

Uroš Jazbec, trener Krke:

''Čestitam puncam za korektno tekmo. Prvi polčas smo odigrali odlično, nato pa v drugem žal malo padli. Ta finale je za nas nagrada za dobro sezono, v kateri smo presegli cilje. Pred začetkom si niti v sanjah nismo predstavljali, da bomo zaigrali v finalu. A so dekleta odlično trenirala, se borila in povsem zasluženo zaigrala v finalu. Janini čestitam za odlično igro in zasluženo zmago.''

AKTUALNI REZULTATI

Rezultate, razporede in lestvice posameznih kategorij lahko sicer spremljate na uradni strani KZS

NAPOVEDNIK TEKEM

Generalni sponzor:

krka 

 Septabene

Glavni sponzor:

Sava

Ostali sponzorji:

fs prevozi

Impreso

                                                            Gostišče Loka d.o.o.

MO NOVO MESTO