PODPRITE NAŠ KLUB: Namenite nam del dohodnine!

Leto 2020 se bliža h koncu… Leto težkih preizkušenj, ki je številne postavilo na nasprotne bregove, hkrati pa je mnoge združilo v solidarnosti, ko cel svet s skupnimi močmi išče rešitev največjega globalnega izziva našega časa. Tudi v našem klubu smo se, tako kot mnogi drugi, znašli v nezavidljivem položaju, saj so naše košarkarice in trenerji od skupnih treningov, tekem, druženja oddaljeni že dva meseca in to zgolj v letošnji sezoni 2020/2021.

žkk krka

Vsak davčni zavezanec rezident lahko nameni do 0,5% dohodnine tudi za financiranje našega športnega društva, ki deluje v javnem interesu. Takšna donacija za vas ne predstavlja nobenega stroška, saj gre za dohodnino, ki jo sicer plačate državi.

V letošnjem letu je tudi Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez pripravil izredno enostaven postopek kako lahko namenite del dohodnine našemu klubu.

S klikom na povezavo - https://www.olympic.si/podarim , se vam odpre obrazec, kamor vpišete svoje osebne podatke, pod polje »DONACIJO ŽELIM NAMENITI« - izberete ali v iskalno polje vpišete ŽENSKI KOŠARKARSKI KLUB KRKA 91184878, se podpišete in označite, da se strinjate s splošnimi pogoji ter kliknete ODDAJ ZAHTEVO.

 

Še vedno pa lahko svojo donacijo oddate tudi elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki, kjer sta na voljo dve možnosti:

  • Registracija z digitalnim potrdilom na spletni strani FURS_vstop,
  • Prijava z uporabniškim računom in geslom: na spletni strani FURS_vstop se za prvo prijavo vnese davčna številka in elektronski naslov, na katerega se nato prejme geslo za dostop; zahtevan je še vnos številke z dokumenta IID (Informativni izračun dohodnine), ki ga zavezanec prejme vsako leto. Pri vsaki naslednji prijavi se vnese samo davčna številka in geslo.

Na vstopni strani je potrebno izbrati »Podatki o zavezancu« in nato »Namenitev dela dohodnine«, kjer se vpiše davčno številko društva in %, ki se namenja društvu ter klikne »Oddaj vlogo«.

 

Ena izmed možnosti pa je tudi, da OBRAZEC preprosto natisnete, izpolnite ter ga oddate osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu (Finančni urad Novo mesto, Kandijska cesta 21, 8000 Novo mesto). 

 

Če ste del dohodnine morda že namenili drugim upravičencem, vas prosimo, da razmislite tudi o možnosti, da svojo odločitev spremenite. To prav tako storite na en način izmed zgoraj navedenih.

Veseli bomo vašega prispevka, ki ga bomo koristno uporabili za razvoj ženske košarke v Novem mestu. Veseli bomo pa tudi, če boste k sodelovanju uspeli povabiti še kakšnega dodatnega podpornika.

Upoštevane bodo vse vaše zahteve, ki bodo na finančni urad prispele do 31. 12. 2020.

AKTUALNI REZULTATI

Rezultate, razporede in lestvice posameznih kategorij lahko sicer spremljate na uradni strani KZS

NAPOVEDNIK TEKEM

Generalni sponzor:

krka 

 Septabene

Glavni sponzor:

Sava

Ostali sponzorji:

fs prevozi

Impreso

                                                            Gostišče Loka d.o.o.

MO NOVO MESTO