REPREZENTANCA: Krkašici že stalnica v ekipi

Strokovni štab slovenske ženske članske košarkarske reprezentance je določil dvanajsterico igralk, ki bo v nedeljo začela zadnji cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2021. Po štirih dneh priprav se bodo Slovenke v ljubljanskem mehurčku 4. februarja pomerile z Bolgarkami in 6. februarja še z Islandkami. Obe tekmi si boste lahko ogledali na Kanalu A.

clanice slovenija

KVALIFIKACIJE ZA EP ŽENSKE 2021, SKUPINA A

3. KVALIFIKACIJSKI CIKEL – LJUBLJANA, ARENA STOŽICE

5. kolo – četrtek, 4. februar 2021

ob 16.15 – SLOVENIJA : BOLGARIJA (prenos na Kanalu A)

6. kolo – sobota, 6. februar 2021

ob 17.00 – SLOVENIJA : ISLANDIJA (prenos na Kanalu A)

Slovenska izbrana vrsta tudi tokrat ni ostala imuna na težave z okužbami na COVID-19. V minulem tednu je namreč koronavirus zašel v vrste celjskega kluba, tako da bodo tokratno reprezentančno akcijo primorani izpustiti dve igralki ter selektor Damir Grgić in njegov pomočnik.

V zadnjem kvalifikacijskem ciklu bo reprezentanco vodil Slavko Duščak. Tako je znano, da bodo barve slovenske reprezentance na tekmi proti Bolgariji in Islandiji branile Nika Barič, Merisa Dautović, Zala Friškovec, Teja Goršič, Tina Jakovina, Eva Lisec, Teja Oblak, Annamaria Prezelj, Eva Rupnik, Tina Trebec. Izredno veseli in ponosni smo, da bosta tudi tokrat del dvanajsterice reprezentantk tudi nekdanji Krkašisi Maruša Seničar in Aleksandra Krošelj!

Na lestvici kvalifikacijske skupine A s štirimi zmagami vodijo Slovenke, po dve zmagi in dva poraza so zbrale Grkinje in Bolgarke, zadnje Islandke pa še niso okusile slasti zmage. Slovenska reprezentanca je tako pred zadnjim kvalifikacijskim ciklom z eno nogo že uvrščena na evropsko prvenstvo leta 2021, saj bi jim morebitni tretji zaporedni nastop na prvenstvu stare celine lahko preprečil le še čudežni razplet na preostalih tekmah v ljubljanskih Stožicah.

Nastop na EP si bodo namreč zagotovile zmagovalke vseh devetih kvalifikacijskih skupin ter pet najboljših drugouvrščenih reprezentanc. 

AKTUALNI REZULTATI

Rezultate, razporede in lestvice posameznih kategorij lahko sicer spremljate na uradni strani KZS

NAPOVEDNIK TEKEM

Generalni sponzor:

krka 

 Septabene

Glavni sponzor:

Sava

Ostali sponzorji:

fs prevozi

Impreso

                                                            Gostišče Loka d.o.o.

MO NOVO MESTO