REPREZENTANCA: Slovenke s popolnim izkupičkom kvalifikacij

Slovenska ženska članska košarkarska reprezentanca je postavila nov mejnik v svoji zgodovini. Kvalifikacije za nastop na junijskem evropskem prvenstvu je s šestimi zmagami končala na prvem mestu skupine A in je poleg Srbije in Belgije edina neporažena med 33 sodelujočimi reprezentancami. Del teh zgodovinskih uspehov sta tudi nekdanji krkašici Maruša Seničar in Aleksandra Krošelj. 

 slovenke

Slovenske košarkarice bodo tretjič zapored nastopile na evropskem prvenstvu. V kvalifikacijah za nastop na letošnjem prvenstvu stare celine so slovenska dekleta znova naredile nov korak navzgor na evropskem košarkarskem zemljevidu.

 

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2021

SLOVENIJA : BOLGARIJA 71:66 (55:51, 41:32, 20:18)

Maruša Seničar je dosegla štiri točke, pridobila je tri žoge in temu dodala še podajo. Aleksandra Krošejl tokrat ni vknjižila točk, v statistiko pa je zabeležila podajo in asistenco.

 

SLOVENIJA : ISLANDIJA 96:59 (68:45, 44:25, 24:10)

Maruša Seničar je dosegla dve točki, pet skokov, dve pridobljeni žogi in asistenco. Aleksandra Krošelj je dosegla 9 točk, 6 asistenc, dve pridobljeni žogi in en skok.

 

Osemintrideseto evropsko prvenstvo bo med 17. in 27. junijem potekalo v španski Valencii in francoskem Strasbourgu. V lov za naslov prvakinj se bo podalo 16 reprezentanc. Žreb skupin bo 8. marca.

AKTUALNI REZULTATI

Rezultate, razporede in lestvice posameznih kategorij lahko sicer spremljate na uradni strani KZS

NAPOVEDNIK TEKEM

Generalni sponzor:

krka 

 Septabene

Glavni sponzor:

Sava

Ostali sponzorji:

fs prevozi

Impreso

                                                            Gostišče Loka d.o.o.

MO NOVO MESTO