Uspešno izpeljan prvi seminar mednarodnega projekta!

V mestu Bari, na jugu Italije, je med 12.7. in 14.7. potekal mednarodni seminar o spodbujanju ženske košarke – Empowering women in basketball, ki je del projekta Erasmus +, v katerem sodelujejo Hrvaška, Slovenija in Italija. Tudi naš klub je bil uspešen na razpisu in postal pridruženi partner tega projekta.

bari

Tema srečanja je bila predstavitev raziskave, ki jo je naredila vsaka izmed držav o igralkah, sodnicah, trenerkah in menedžerkah v ženski košarki. Situacijo v Sloveniji je predstavil trener naš trener Matija Frančič.

bari

Statistika je pri vseh prisotnih državah pokazala zelo podobno sliko – v primerjavi z moškimi, ki delujejo v košarki kot profesionalci ali volunterji je žensk zelo malo, vendar se statistika iz leta v leto izboljšuje. Po opravljenih predstavitvah je potekala diskusija v kateri smo iskali vzroke glede pozicije žensk v košarki, ter njihovih rešitvah. Na koncu je bil del sestanka namenjen pogovoru o naslednjem srečanju, ki bo potekalo v mesecu novembru v Novem mestu, tema pa bo primer dobre prakse.

bari

Partnerji, ki sodelujejo v tem projektu so Asd Margherita Sport e Vita ter PinkBari Sport Time kot predstavnika Italije, Hrvaško sta zastopala KK Dubrava iz Zagreba in KK Akademija Anđa Jelavić iz Šibenika, Slovenijo pa kot rečeno - ŽKK Krka. 

Hrvaško so zastopali Boris Gnjidić, ki je bil v preteklosti med drugim tudi član novomeškega košarkarskega kluba Krka, Miro Jurić, nekdanji profesionalni igralec in sedanji trener Šibenika in tri bivše reprezentantke Hrvaške – Anđa Jelavić, Tihana Jurić in Lidia Gnjidić. Predstavniki slovenske delegacije pa so bili Živa Jerman, Matija Frančič, Sašo Rebernik in Miran Jerman.  

bari

AKTUALNI REZULTATI

Rezultate, razporede in lestvice posameznih kategorij lahko sicer spremljate na uradni strani KZS

NAPOVEDNIK TEKEM

Generalni sponzor:

krka 

 Septabene

Glavni sponzor:

Sava

Ostali sponzorji:

fs prevozi

Impreso

                                                            Gostišče Loka d.o.o.

MO NOVO MESTO