Pregled tekmovalnega vikenda: DVE ZMAGI IN PORAZ

Nekoliko v senci dogajanja »Spodbujanja žensk v košarki« pa je bil minuli vikend uspešen tudi z vidika tekmovanj naših mlajših selekcij v državnem prvenstvu.

dekleta U15

Obe ekipi deklet sta se odpravili na gostovanje k ljubljanski Iliriji. A ekipa je prepričljivo ugnala B ekipo Ilirije, B ekipa Krke pa je klonila proti A ekipi Ilirije.

AKSON ILIRIJA B – KRKA A 33:86 (8:18; 9:20; 7:21; 9:27)

Postava in strelke Krke: Rangus, Malenšek, Selak 31, Strašek 2, Gorše 19, Dajčman 6, Horvat 6, Kirn 2, Trontelj 12, Novina 8.

dekleta U15

AKSON ILIRIJA A – KRKA B 67:43 (16:14, 9:9, 24:5,18:15)

Postava in strelke Krke: Godina 2, Šiško, Novak 6, Černe 10, Palčič, Jazbec 23, Škoda, Đapa, Dobrovoljc, Zaletelj 2

Prvi del državnega prvenstva je za navedeno kategorijo zaključen, A ekipa je svojo nalogo opravila popolno, na šestih tekmah je zabeležila prav toliko zmag in se v drugi del tekmovanja podaja brez poraza. B ekipa mladih košarkaric, ki v ligi nabira prepotrebne izkušnje, je bila polovično uspešna, na štirih tekmah so dekleta zabeležile dve zmagi.

 

DEKLETA U13 so v soboto odigrale zadnjo tekmo prvega dela državnega prvenstva, prepričljivo so ugnale ekipo Črnomlja. Varovanke trenerja Matije Frančiča so prvi del tekmovanja odigrale izvrstno, zabeležile so štiri zmage in se po izgledu starejših kolegic, v nadaljnji del tekmovanja odpravljajo brez poraza.

 dekleta U13

Kadetinje so se že pred časom uvrstile v drugi krog med 12 najboljših ekip v Sloveniji, kamor so se uvrstile brez poraza. Mladinke imajo do konca rednega dela še tri tekme, vendar so se kljub temu že uvrstile med šest najboljših ekip v Sloveniji!

AKTUALNI REZULTATI

Rezultate, razporede in lestvice posameznih kategorij lahko sicer spremljate na uradni strani KZS

NAPOVEDNIK TEKEM

Generalni sponzor:

krka 

 Septabene

Glavni sponzor:

Sava

Ostali sponzorji:

fs prevozi

Impreso

                                                            Gostišče Loka d.o.o.

MO NOVO MESTO