Pred prvo domačo tekmo članic v novi sezoni: INTERVJU S KAPETANKO ČLANSKE EKIPE

Članska ekipa je v uvodni tekmi nove sezone v 2. SKL premagala Cerknico, zdaj pa jo čaka prva domača tekma. V soboto, 25.10. ob 18. uri bodo krkašice v ŠD Marof gostile ekipo Ilirije iz Ljubljane. Kapetanka domače zasedbe Mirela Milanković je prepričana, da če bodo ponovile dobro igro s prve tekme, lahko osvojijo nov par točk.

mirela

.

1. Očitno je, da je letošnja članska zasedba ŽKK Krka kombinacija izkušenj (z Natašo Vene na čelu) in mladih igralk, ki so bolj ali manj še del mladinske ekipe....  Kako kot kapetanka ekipe lahko opišeš letošnjo člansko zasedbo Krke?

Letošnja zasedba članske ekipe je res nekoliko drugačna kot lani. V ekipi imamo pet članic, ostalo pa so dekleta mladinske in kadetske zasedbe. Sem mnenja, da je ta kombinacija igralk odlična in ključ do dobre uvrstitve v sezoni. Vesela sem, da sem zopet soigralka Nataše Vene, ki je kot izkušena igralka v našo ekipo vnesla pozitivne spremembe. Spremenilo se je naše dojemanje igre (bolj izkoriščamo visoke igralke), dala nam je dodatno motivacijo za samo uvrstitev v ligi (samozavest) in posledično izboljšala našo povezanost. Opazila sem, da mladinke in kadetinje vidijo mesto v članski ekipi kot neko novo izkušnjo, katero je potrebno čim bolje izkoristit. Ponosna sem, da sem lahko kapetanka te ekipe in se zavedam, da je vsaka igralka pomembna, ne glede na to, koliko izkušenj ima.

2. Zagotovo si prebrala nedavni intervju s trenerjem Michelom Bordeliusom, ki izpostavlja, kje Krka še lahko napreduje in kako pomemben je pristop že na treningih. Kaj bi ti rekla o tem... trening je le nekaj drugega kot tekma.

Seveda intervju sem prebrala takoj, ko je bil objavljen. Sem ena tistih oseb, ki verjame, da je resen pristop na treningu res bistvenega pomena. Že sama anatomija - fiziologija nas učita o mišičnem spominu - če delamo na treningu narobe oziroma kot pravi naš trener na pol, ne moremo pričakovati, da bo na tekmi drugače. Zato bom vedno zagovornica treningov, kjer je prisotno trdo delo, disciplina, želja po boljšem, spoštovanje do trenerja in soigralk ter timski duh. Če zaključim, je tekma velikokrat ogledalo treninga.

3. Kako ocenjuješ pripravljalno obdobje? Je bilo kako drugače kot denimo sezono pred tem, ko ste pravzaprav šele formirali v člansko ekipo?

Kot vemo je v vsakem športu prvo in zelo pomembno pripravljalno obdobje. Letošnjega pripravljalnega obdobja nikakor ne morem primerjati z lanskim, saj se je lansko leto klub nenadoma odločil za člansko ekipo in smo po dveh tednih skupnega treniranja začeli z ligo, torej pripravljalnega obdobja sploh ni bilo. je Letos je za nami uspešno opravljeno pripravljalno obdobje, dva meseca pod vodstvom trenerja Saše Rebernika, kar se je opazilo že na prvi prijateljski tekmi, kjer je za zmago bila bistvenega pomena kondicija (kot pravimo - 'prešprintale' smo nasprotnice). Zagotovo pa bomo to pripravljenost še stopnjevale in jo tudi dokazale na prihajajočih tekmah.

4. Uvodno tekmo nove sezone 2. SKL ste dobile, Cerknico ste premagale tudi že v pripravljalnem obdobju. Zdaj vas čaka prva domača tekma, nasprotnik bo Ilirija. Napovedi, pričakovanja, občutki?

Glede na to, da smo zmagale dve pripravljalni tekmi in eno v rednem delu sezone, menim, da moramo biti previdne, a hkrati optimistične. Verjamem, da dober rezultat ne bi smel biti problem, če bomo le uspele nadaljevati z igro, ki smo jo kazale na zadnji tekmi. Ne gre pa za nikakršno podcenjevanje nasprotnika. Vse nasprotnike spoštujem in komaj čakam, da se z njimi pomerimo na parketu.

vabilo

5. Kakšno sezono sicer napoveduješ Krki v članski konkurenci? Kje so vaše prednosti in kje slabosti?

Mislim, da bo to zelo zanimiva in v pozitivnem smislu napeta sezona. Prepričana sem, da bodo gledalci gledali dobre tekme. Vodilni v klubu pravijo, da niso obremenjeni z rezultatom, zato je zagotovo naša prednost, da nismo pod nikakršnim pritiskom. Ravno tako je naša prednost kombinacija igralk, ker vključuje željo, borbenost in izkušnje. Nekaj preglavic pa nam povzročajo poškodbe soigralk.

6. Tvoja osebna želja za to sezono?

Za vsakim košarkarjem/ košarkarico je mladost, polna odrekanj, garanja, za to, da bi živel s košarko in igral svojo najljubšo igro. Zato si to sezono želim igrati timsko igro, kjer bi skupaj z soigralkami postala boljša. Lansko leto smo osvojile šesto mesto, letos pa je moja želja prvo mesto.

članice

AKTUALNI REZULTATI

Rezultate, razporede in lestvice posameznih kategorij lahko sicer spremljate na uradni strani KZS

NAPOVEDNIK TEKEM

Generalni sponzor:

krka 

 Septabene

Glavni sponzor:

Sava

Ostali sponzorji:

fs prevozi

Impreso

                                                            Gostišče Loka d.o.o.

MO NOVO MESTO