ŽKK KRKA SE PRIDRUŽUJE KAMPANJI KOŠARKARSKE ZVEZE SLOVENIJE! 

Danes se je začela velika promocija ženske košarke, s katero KZS, Združenje ženskih klubov Slovenije in klubi želijo povečati vpis deklet v košarkarske klube. Seveda se tudi naš klub pridružuje tej akciji, v upanju, da se za košarko odloči čim več deklet iz naše regije.

 AKCIJA KZS

.

 

Poleg različnih oblik oglaševanja in medijske promocije je KZS pripravila tudi posebno stran, na kateri lahko starši enostavno najdete svoj najbližji klub, šole, na katerih ti izvajajo aktivnosti za najmlajše, ter kontaktne osebe, ki vam bodo pomagale pri vpisu vašega otroka.

POSEBNA SPLETNA STRAN WWW.KZS.SI/VPIS

Ne pozabite, da nič ni prepozno, sezona za dekleta U11 se začenja januarja, za dekleta U9 pa šele aprila!

Kampanija promocije ženske košarke ima tudi svojo ambasadorko. To je Nika Barič, ki se je z velikim veseljem pridružila projektu. Slovenska reprezentantka, ki je bila leta 2011 imenovana za najboljšo evropsko košarkarico do 20 let, je zagotovo velik vzor in navdih vsem nadobudnim bodočim in že aktivnim košarkaricam. 

"Najbolj pomembna naloga Košarkarske zveze Slovenije je promocija košarke med mladimi z namenom ustvarjanja novih rodov košarkarjev in košarkaric. Zato smo odločili, da bomo v sodelovanju z Združenjem ženskih klubov Slovenije in ženskimi klubi na splošno, organizirali posebno kampanjo za vpis mladih košarkaric v klube po vsej državi. Kampanjo smo naredil globalno, klubi pa ji bodo sledili lokalno, tako, da verjamem, da bo projekt uspešen in, da bo že tako povečan vpis v klube v zadnjih letih še večji," izpostavlja predsednik KZS Matej Erjavec.

Živa Kolman, predsednica Združenja ženskih klubov Slovenije, pa dodaja: "Veseli me, da lahko pozdravimo projekt popularizacije ženske košarke. Ženski šport je na splošno manj prepoznaven kot moški, zato smo se odločili, da košarko za dekleta dodatno izpostavimo. Če želimo, da bo ženska košarka v prihodnosti žela boljše rezultate, moramo postaviti tudi dobre temelje, zato smo kampanjo usmerili v vpis v košarkarske šole. Lahko govorim iz lastnih izkušenj, saj sem košarko igrala 18 let, da je ukvarjanje s športom za otroka in mladostnika predvsem pozitivno. Košarka je lep šport, ki ti lahko da izjemno veliko. Poleg potovanj in prijateljstev, nenazadnje sem tako spoznala tudi moža, je postala del mojega življenja in moram reči, da se zaradi discipline in delovnih navad, ki sem jo pridobila zaradi vsakodnevnega treniranja, lažje spopadam z življenjskimi izzivi. Vsekakor upam, da bo začetek projekta za popularizacijo ženske košarke uspešen, da bomo v vseh ženskih klubih lahko uslišali želje mladih deklet in jih navdušili nad košarko, da bo postala tudi del njihovega življenja."

AKTUALNI REZULTATI

Rezultate, razporede in lestvice posameznih kategorij lahko sicer spremljate na uradni strani KZS

NAPOVEDNIK TEKEM

Generalni sponzor:

krka 

 Septabene

Glavni sponzor:

Sava

Ostali sponzorji:

fs prevozi

Impreso

                                                            Gostišče Loka d.o.o.

MO NOVO MESTO