ŠTIRI TEKME, TRI ZMAGE, V TEKU TUDI KAMPANJA PROMOCIJE ŽENSKE KOŠARKE 

Za Ženski košarkarski kluba Krka je bil minuli konec tedna zelo uspešen. Do zmag so prišle članice, kadetinje in starejše pionirke. Mladinke, ki so se že uvrstile med 8 najboljših ekip v Sloveniji, pa so morale priznati premoč nasprotnicam. Kako bo ta vikend?

.

Članska ekipa ŽKK Krka je v minulem tednu slavila kar dve zmagi, obe v Ljubljani. Varovanke trenerja Michela Bordeliusa so najprej na prvi pokalni tekmi premagale ekipo Subrina Ilirija z izidom 71:62 ter si priborile devet točk naskoka pred povratno tekmo, ki bo 18. novembra v Novem mestu. V tretjem krogu državnega prvenstva 2. slovenske košarkarske lige pa so zabeležile še drugo zmago. Premagale so lanskoletne vice prvakinje druge lige, ekipo Ježice, z rezultatom 59 : 51. Strelke za Krko: Krošelj 18, Vene 14, Milanković 7, Zoran 6, Jerman 3, Cesar 4, Gregorčič 3, Lavrič 2, Marijan 2.  V naslednjem krogu se bodo krkašice v soboto doma pomerile s Felixom iz Zasavja, še edino neporaženo ekipo.

članice

Mladinke (U-19) so se uvrstile med osem najboljših ekip v Sloveniji. Že v prvem krogu lige za prvaka so doma gostile večkratne državne prvakinje, Athlete Celje, in morale priznati premoč. Izid tekme je bil 58:90. 

Kadetinje (U-17) so v tekmi 7. kroga 1. SKL v Črnomlju visoko zmagale. Domačinke so premagale z rezultatom 107 : 28. Strelke za Krko: Jurečič 12, Koračin 16, Burgar 17, Mervar 4, Skube 10, Vrščaj 2, Lavrič 22, Špoljar 24. Do konca prvega dela državnega prvenstva so še trije krogi, kadetska ekipa ŽKK Krka pa se je praktično že uvrstila v ligo za prvaka. Mladinsko in kadetsko ekipo vodi trener Sašo Rebernik. 

Starejše pionirke (U-15) pod vodstvom Matije Frančiča pa že tekmujejo v drugem delu državnega prvenstva. Na gostovanju so premagale ekipo Vojnik z 52 : 22. Strelke za Krko: Lavrič 2, Strašek 10, Burgar 13, Šantelj 4, Skube 2, Kastelic 13, Macedoni 2, Selak 2, Pavec 2, Bohte 2

Ob tem dodajmo, da se ŽKK Krka pridružuje kampanji promocije ženske košarke, s katero Košarkarska zveza Slovenije, Združenje ženskih klubov Slovenije in klubi želijo povečati vpis deklet v košarkarske klube. Čeprav je za nekatere selekcije tekmovalna sezona že v teku, pa je akcija vseeno zanimiva, sploh zato, ker se sezona za dekleta selekcije U11 začenja januarja, za dekleta U9 pa šele aprila. Kampanija promocije ženske košarke ima tudi svojo ambasadorko. To je Nika Barič. Slovenska reprezentantka, ki je bila leta 2011 imenovana za najboljšo evropsko košarkarico do 20 let, je zagotovo velik vzor in navdih vsem nadobudnim bodočim in že aktivnim košarkaricam. 

O tem, katere tekme so na sporedu ta konec tedna, pa poglejte v stolpcu na desni strani naše spletne strani, kjer ažurno objavljamo rezultate in napovednike tekem. 

P.S.: Pridružite se nam tudi na Facebooku in delite kakšno objavo o našem klubu tudi na svojem profilu. Le tako bo promocija še večja. 

tekma marof

 

AKTUALNI REZULTATI

Rezultate, razporede in lestvice posameznih kategorij lahko sicer spremljate na uradni strani KZS

NAPOVEDNIK TEKEM

Generalni sponzor:

krka 

 Septabene

Glavni sponzor:

Sava

Ostali sponzorji:

fs prevozi

Impreso

                                                            Gostišče Loka d.o.o.

MO NOVO MESTO