KRKAŠICE V MINULEM VIKENDU DO DVEH ZMAG

Izbrane vrste Ženskega košarkarskega kluba Krka so minuli vikend dosegle dve zmagi in štiri poraze. Do zmag sta prišli ekipi mladink in mlajših pionirk, ostale selekcije pa imajo možnost »popravnega izpita« že v prihajajočem vikendu.

.

ČLANICE 2.SKL

Članice so doma klonile proti igralkam iz Škofje Loke z rezultatom 57:84. Naše igralke so v tekmo stopile nekoliko nervozno in brez energije. Nasprotnice so to z odličnimi protinapadi izkoristile in si že v prvi četrtini priigrale 12 točk prednosti. Izkušene Škofjeločanke vodstva niso več izpustile iz rok in tako je bil tretji poraz naših igralk neizbežen. Krkašice so kljub sobotnemu porazu na lestvici ostale na odličnem tretjem mestu. Strelke za Krko:  Milanković 17, Gruden 14, Gregorčič 8, Krošelj 7, Vene 5, Leskovšek 2, Lavrič 2, Klobučar 2.

Trener Bordelius je po tekmi dejal:

"Čestitam gostjam in njihovemu trenerju za izjemno predstavo. Na tej tekmi so nas nadigrale v vseh elementih košarkarske igre. Zadevale so z vseh položajev, odlično so igrale v tranziciji in skakale v napadu. Mi se nikakor nismo znašli v napadu in smo slabo kombinirali. V obrambi smo bili neučinkoviti, v igri 1:1 in smo puščali preveč prostega prostora za prodor. Poleg tega smo slabo rotirali in tako dovolili neovirane mete od daleč, gostje pa so neusmiljeno realizirale vse, kar smo jim pustili. Super bi bilo, če bi se iz tega poraza kaj naučili. V nadaljevanju sezone imamo še ogromno možnosti za napredek v igri."

(vir: portal Slovenska košarka)

Članice se bodo na zadnji letošnji tekmi pomerile v gosteh proti Rogaški Slatini, in sicer v soboto 20.12.2014.

    marof

MLADINKE U19

Mladinke so v domači dvorani Marof premagale Panter Ilirijo iz Ljubljane z rezultatom 72:63. Varovanke Saša Rebernika so si že v prvem polčasu priborile veliko prednost, kar je omogočilo priložnost za igro vsem dvanajstim igralkam. Strelke za Krko: Krošelj 20, Seničar 19, Lavrič 9, Koračin 8, Cesar 7, Leskovšek 3, Mervar 2.

KADETINJE U17

Dekleta so odigrale prvo tekmo drugega dela tekmovanja. Na domačem parketu so se pomerile z igralkami Maribora in izgubile z rezultatom 54:74. Strelke za Krko: Krošelj 23, Lavrič 11, Koračin 8, Burgar 4, Mervar 4, Zoran 2.

kadetinje

STAREJŠE PIONIRKE U15

Starejše pionirke so v tekmi 8. Kroga 1. SKL gostovale pri ekipi Jelša Šmarje in klonile z rezultatom 42:34. Dekleta so prikazala zelo borbeno igro, vendar je zmanjkal kanček zbranosti, da bi tekmo obrnile v svojo korist. Strelke za Krko: Burgar 22, Lavrič 5, Skube 2, Kastelic 2, Bohte 2 in Strašek 1. Ekipo starejših pionirk je vodil trener Matija Frančič.

MLAJŠE PIONIRKE U13 so odigrale tretji ligaški turnir v Osnovni šoli Šmihel. V prvi tekmi turnirja so se pomerile z igralkami Panter Ilirije iz Ljubljane. Nasprotnice so bile premočne, na kar kaže končni rezultat 8:91 za Ljubljančanke. Postava in strelke Krke: Vehar, Pavlin, Groblar, Struhar 2, Judež, Kastelic 1, Košmrlj, Burgar 3, Modic, Rom, Dizdarević 2, Tojagić.

V drugi tekmi so se pomerile igralke Panter Ilirije proti igralkam Vipave B. Ljubljančanke so bile tudi tokrat precej močnejše od nasprotnic, ki so jih premagale z rezultatom 103:7.

Tretja tekma med domačinkami in Vipavo B je bila ključnega pomena, saj je odločala o napredovanju med osem najboljših ekip v državi. Tekma je bila vseskozi izenačena in napeta. Varovanke Matjaža Cerkovnika so v ključnih trenutkih tekme pokazale več zbranosti in slavile zmago z rezultatom 32:26. Z zmago so si tako zagotovile napredovanje med osem najboljših, kar je odličen uspeh. Postava in strelke Krke: Judež 6, Burgar 6, Struhar 5, Košmrlj 5, Grobler 4, Zoran 4, Modic 2, Pavlin, Kastelic, Dizdarević, Tojagić, Novina.

mlajše  pionirke z navijači

uvrtitev med 8

 

AKTUALNI REZULTATI

Rezultate, razporede in lestvice posameznih kategorij lahko sicer spremljate na uradni strani KZS

NAPOVEDNIK TEKEM

Generalni sponzor:

krka 

 Septabene

Glavni sponzor:

Sava

Ostali sponzorji:

fs prevozi

Impreso

                                                            Gostišče Loka d.o.o.

MO NOVO MESTO