PREGLED LIGAŠKIH TEKEM MINULEGA VIKENDA

Igralke Ženskega košarkarskega kluba Krka so bile v minulem vikendu polovično uspešne. Članice in mladinke so klonile pri gostujočih ekipah, kadetinje in starejše pionirke pa so na domačem parketu slavile novi zmagi.

.

Članice (2.SKL) so se v 9. krogu v nekoliko okrnjeni zasedbi odpravile na gostovanje v Rogaško Slatino. V začetku tekme so naše igralke držale ritem z nasprotnicami in prvo četrtino končale z neodločenim rezultatom 24:24. V drugi četrtini so nekoliko popustile in ob koncu druge četrtine zaostajale za deset točk. V drugem polčasu jim je zmanjkalo moči in zbranosti za preobrat ter so izgubile tekmo z rezultatom 75:61.

Trener Michel Bordelius je po tekmi povedal:

"Čestitam domačim igralkam za zasluženo zmago. Po dobrih uvodnih minutah nam je popustila zbranost v obrambi in smo dovolili domačinkam, da se prehitro vrnejo v tekmo ter prevzamejo pobudo. V napadu smo zgrešili veliko odprtih metov od daleč in nismo uspeli dobiti skoka, tako da smo na polčas odšli z zaostankom desetih točk. Tretjo četrtino smo začeli izjemno slabo in zaostanek se je še povišal, v zadnji četrtini pa smo ga uspeli le nekoliko znižati. Izjemno nerazpoloženi smo bili pri izvajanju prostih metov (26%). V drugem delu sezone bomo morali zaigrati veliko bolj povezano in zbrano."

Igralka Nataša Vene: "Tekmo smo odprle dobro, potem pa je sledil nepričakovan padec. Nasprotnicam smo dovolile preveč lahkih košev, naša igra v napadu pa ni stekla. Vse to je privedlo do  previsoke razlike, ki je na koncu kljub borbeni igri nismo mogle dohiteti in obrniti v našo korist. Čestitam nasprotnicam za dobro prikazano igro. Vsem želim v prihajajočem letu 2015 veliko sreče, uspeha in predvsem zdravja."

(Vir: portal Slovenska košarka)

Strelke za Krko: Leskovšek 16, Vene 14, Milanković 8, Gruden 7, Lavrič 6, Klobučar 4, Cesar 3, Jerman 3.

Mladinke (U19) so se Celju pomerile z igralkami Athlete Celje. Gostiteljice so že pred začetkom dvoboja veljale za favoritinje, kar so pokazale tudi na parketu. Končni rezultat je bil 81:48 v korist Celjank.

Strelke za Krko: Krošelj 18, Leskovšek 12, Špoljar 6, Seničar 4, Cesar 4, Mervar 2, Lavrič 2.

Kadetinje (U17) so v ŠD Marof gostile ekipo Athlete Celje. Tekma je bila vseskozi izenačena in napeta. Naše igralke so na koncu pokazale več zbranosti in zmagale z rezultatom 67:60.

Trener Sašo Rebernik je po tekmi povedal:

"Čestitam svojim dekletom za zmago, prikazano igro in željo po zmagi.  Tekmo proti aktualnim prvakinjam smo v obrambi začeli medlo in premalo agresivno, kar je bilo v nasprotju z našim dogovorom in nam je povzročalo velike težave pod košem. Ko smo ta segment popravili, smo hitro rezultat obrnili sebi v prid in ga kontrolirali do konca tekme. Ta zmaga je lepa popotnica za nadaljevanje sezone, ter  za  uresničitev končnega cilja, ki je uvrstitev na zaključni turnir."

Strelke za Krko: Krošelj 26, Zoran 21, Koračin 15, Mervar 2, Špoljar 2, Lavrič 1.

Starejše pionirke (U15) so se v devetem krogu 1. SKL pomerile z igralkami Panter Ilirije. Krkašice so tekmo začele nekoliko nezbrano in dovolile nasprotnicam preveč lahkih košev. Na odmor ob polčasu so odšle s pozitivno razliko pet točk. V drugem polčasu so se dekleta pod vodstvom trenerja Matije Frančiča zbrala in prikazala svojo prepoznavno borbeno igro in zmagale z rezultatom 55:29. Dekleta si v drugem delu tekmovanja delijo prvo mesto z igralkami Jelša Šmarje, obe ekipi imata po osem zmag in en poraz. V začetku prihodnjega leta naše igralke čaka še zadnje srečanje v tem delu tekmovanja, in sicer bodo dekleta gostovala pri ekipi Pomurja. 

Strelke za Krko: Burgar 15, Pavec 14, Muhič 7, Lavrič 5, Kastelic 5, Strašek 4, Macedoni 2, Blagojević 2, Bohte 1.

pionirke

V letošnjem koledarskem letu so vse naše selekcije zaključile s tekmovanji, že sedaj pa se veselimo novih izzivov in novih zmag v letu 2015!

AKTUALNI REZULTATI

Rezultate, razporede in lestvice posameznih kategorij lahko sicer spremljate na uradni strani KZS

NAPOVEDNIK TEKEM

Generalni sponzor:

krka 

 Septabene

Glavni sponzor:

Sava

Ostali sponzorji:

fs prevozi

Impreso

                                                            Gostišče Loka d.o.o.

MO NOVO MESTO