LETNA PREDSTAVITEV ŽKK KRKA

  • Sep 26, 2024
  • Damir Delič
  • Novice
  • 85

V torek, 24. septembra, je ŽKK Krka Novo mesto, v hotelu Center, pripravil redno letno srečanje s starši igralk in predstavitev kluba za zainteresirano javnost.

Predstavitev pred novo sezono 2024/2025 je vodil predsednik kluba Dušan Černe, prisotni pa so bili tudi trenerji selekcij in nekateri člani organov kluba.

Uvodoma je Černe predstavil vodstvo kluba, ki ostaja nespremenjeno in ga sestavljajo Dušan Černe (predsednik), Urška Korasa in Janez Gruden kot člani upravnega odbora, Peter Skubic (predsednik), Nives Đapa in Klemen Gaberšček kot člani nadzornega odbora ter Damjana Burgar (predsednica), Gregor Šiško in Robi Selak kot člani disciplinske komisije. Otroci šestih od devetih članov vodstva kluba so aktivni igralci oziroma igralke kluba, kar zagotovo prinaša v delo kluba dodatno energijo, voljo in uspehe. V delo kluba sta vključena še Tjaša Brsan kot generalna sekretarka in Damir Delić, ki skrbi za spletne strani in družbena omrežja.

V nadaljevanju so bili predstavljeni dosežki klubskih selekcij v pretekli sezoni, v kateri so nastopale vse kategorije od U-10 do U-18 in članice, med katerimi je največji uspeh zabeležila ekipa članic z osvojitvijo naslova prvakinj mednarodne LWB Extra lige. Ekipa U-16 je osvojila domači Božično-novoletni turnir in mednarodni turnir v Zadru, če omenimo le osvojena prva mesta, dekletom U-14 pa se je za las izmuznil zaključni turnir najboljših tako v državnem prvenstvo kot tudi pokalu. Tri igralke ŽKK Krka so bile letošnje poletje članice državne reprezentance (Maša Ercegovčević in Brina Počrvina U-14 ter Daša Černe U-16).

Letošnjo sezono bodo Krkašice trenirale in igrale pod vodstvom trenerjev Saša Rebernika (U-18, U-20 in članice), Žive Jerman (U-14 in U-15) ter Gorana Jagodnika (U-12 in U16), za kondicijsko pripravo starejših selekcij pa bo skrbel Dubravko Mikać.

V prihajajoči sezoni bo ŽKK Krka nastopil v državnem prvenstvu v vseh kategorijah od U-10 do U-20, članice pa bodo tekmovale ponovno v mednarodni LWB Extra ligi in domačem pokalu. Novosti sta, da bodo dekleta nastopila tudi v državnem prvenstvu U-20, kakor tudi nastop, po nekajletnem premoru, v mednarodni WABA ligi za selekcijo U-15. Prvi tekmi WABA lige bosta že naslednji vikend (28.9. in 29.9.2024) v ŠD Marof v Novem mestu. Klub bo organiziral v mesecu decembru tradicionalni mednarodni Božično-novoletni turnir, pričakuje pa med drugimi tudi povabili na turnirja v Herceg Novem in Zadru, medtem ko se je ekipa U-14 ravno vrnila iz turnirja v Fojnici (BiH), kjer je zasedla odlično 2. mesto.

Kot primarni oz. najpomembnejši cilj v naslednji sezoni ostaja, kot tudi že nekaj preteklih let, razvoj, vzgoja in napredek mladih domačih igralk. V kolikor se v tem procesu vzporedno pokaže ob koncu sezone tudi priložnost za dosego vrhunskega in odmevnejšega rezultata katere izmed selekcij, pa se je seveda vredno potruditi ter izkoristiti priložnost, da se ga tudi doseže. Pomembno je tudi, da dekletom zagotovimo čim boljše pogoje za trening, da so zadovoljne in da rade hodijo na treninge ter tekme.

V naslednjih letih želi vodstvo kluba ponovno sestaviti člansko ekipo in zagotoviti pogoje, ki bodo omogočali njen nastop v državnem prvenstvu. V ŽKK Krka so prepričani, da način dela in aktivnosti, ki jih izvajajo in jih imajo v načrtih, vodijo k zastavljenemu cilju.

Ob koncu so se udeleženci srečanja zadržali še ob neformalnih razgovorih v kavarnici hotela Center.

ŽKK Krka