ŽKK KRKA NA PRIPRAVAH NA ZLATIBORU V SRBIJI

  • Sep 12, 2024
  • Damir Delič
  • Novice
  • 54

Igralke starejših selekcij ŽKK Krka so se, v torek 3.9.2024 zjutraj, odpravile na Zlatibor v Srbiji, kjer so v kraju z nadmorsko višino 1.010 m, ki se je nekdaj imenoval Partizanske vode, opravile osrednji del priprav pred novo sezono.

Pod vodstvom trenerja Saša Rebernika in kondicijskega trenerja Dubravka Mikaća so do nedelje opravile 10 treningov; dopoldanski so bili namenjeni pridobivanju fizične kondicije, vzdržljivosti in moči, popoldanski treningi pa so bili posvečeni tehnično-taktičnim elementom košarkarske igre.

Na povabilo direktorja Turistično rekreativnega kompleksa Zlatibor, se je ekipa ŽKK Krka v petek popoldan odpravila na vožnjo z Zlatiborsko Gold gondolo, ki povezuje center mesta Zlatibora in najvišji vrh istoimenske planine Tornik s 1.496 m nadmorske višine. Gondola je najdaljša panoramska gondola na svetu in v 30 min vožnje opravi razdaljo 9 km.

Na Torniku se sicer nahaja smučarski center, obiskovalec pa z gondolo premaga višinsko razliko 531 m. Dekleta in trenerja so uživali v panoramski vožnji in prelepih razgledih.

V nedeljo dopoldne so dekleta ŽKK Krka opravile še zadnji trening v okviru priprav na Zlatiboru in se nekoliko utrujene, a zadovoljne, odpravile proti domu. Ob samem koncu treninga so se med seboj pomerile v tekmovanjih v metanju trojk in v metu s sredine igrišča, pridružila sta se jim tudi trenerja Sašo in Dubravko. V metanju trojk se je najbolj izkazala Neja Selak, ki je v razburljivem finalu ugnala Elo Godino, v metu s sredine igrišča pa je bila z zadetim košem najbolj natančna Živa Kirn.

Obema igralkama je trener Sašo Rebernik vročil zaslužene nagrade sponzorja Terme Krka d.o.o., ki so vsaki zmagovalki podarile po 2 celodnevni vstopnici za bazene v okviru Term Krka oziroma njenih enot Terme Dolenjske Toplice, Terme Šmarješke Toplice in Talaso Strunjan.

V nedeljo, 8.9.2024 zvečer, so se tako po 5 – dnevnih pripravah na Zlatiboru vrnila dekleta ŽKK Krka domov. Igralke želimo iskreno pohvaliti za njihovo prizadevnost, marljivost, vztrajnost in vzorno obnašanje ter vedenje.

Zahvaljujemo se tudi generalni pokroviteljici Krki d.d. in staršem igralk, ki so s svojimi prispevki ter podporo omogočili izvedbo priprav.

Ugodne višinske in klimatske razmere ter kvalitetni treningi in medsebojno druženje igralk so pomembno prispevali k odlični pripravljenosti deklet ter željenim rezultatom v novi sezoni.

Ob koncu priprav smo zbrali nekaj vtisov in mnenj udeležencev:

Izjava trenerja Saša Rebernika:

Za nami je tretji teden priprav, ki smo jih tokrat imeli na Zlatiboru. Pogoji za delo so bili na visoki ravni, o katerih lahko v Novem mestu le sanjamo. Mislim, da smo naredili velik napredek v kondicijski in tehnično taktični pripravi pred novo sezono. Dekleta moram pohvaliti za dobro in zavzeto delo ter

energijo, ki so jo pokazala na vsakem treningu. Vsi že nestrpno pričakujemo novo sezono, v kateri bomo še boljši in še bolj povezani. Zahvalil bi se tudi vodstvu kluba, ki nam je omogočilo, da smo imeli vrhunske priprave.

Izjava kondicijskega trenerja Dubravka Mikaća:

Dekleta ŽKK Krka so uspešno zaključile priprave na Zlatiboru, kjer so kljub zahtevnim treningom pokazala izjemno borbenost, predanost in vztrajnost. Vsak dan so pridno trenirale dvakrat po dve uri in dokazale, da so že tako povezana ekipa sedaj še bolj enotna in usklajena, saj so delovale kot velika, srečna družina. Vesel sem, da so priprave potekale brez poškodb, dekleta pa so kljub napornemu ritmu pokazala neverjetno zagnanost, kar je bilo opazno tudi v njihovem napredku na področju kondicije, tehnike in taktike. Posebne pohvale gredo glavnemu trenerju Sašu Reberniku, ki je dekletom nesebično predajal svoje znanje in skrbel zanje na vsakem koraku. Zahvale gredo tudi predsedniku kluba Dušanu Černetu, ki je s svojo organizacijo in podporo zagotovil idealne pogoje za treninge ter priprave. Trenirati tako talentirano in motivirano skupino deklet je bil pravi privilegij in prepričan sem, da bodo te priprave prinesle odlične rezultate tudi v prihajajoči sezoni.

Izjava kapetanke U-20, Neje Selak:

Letos smo prvič odšle na priprave na Zlatibor. Nismo vedele, kaj naj pričakujemo, ampak kljub temu smo se podale v vsak trening z veliko želje po novem znanju. Zdi se mi, da je vsaka dala od sebe svoj maksimum in sem zelo ponosna na vsako igralko. Posebno se zahvaljujemo kondicijskemu trenerju Dubiju in našemu trenerju Sašotu, ki sta se vsak dan potrudila narediti intenzivne in kakovostne treninge. Rade bi se tudi zahvalile predsedniku Dušanu, ki nam je priprave omogočil.

Izjava najmlajše igralke in udeleženke priprav, Brine Počrvina:

Za nami je teden priprav na Zlatiboru. Odtrenirale smo deset konkretnih treningov, brez večjih poškodb. Treningi so nam pomagali, da bomo v novo sezono vstopile fizično dobro pripravljene. Z ekipo smo se tudi zabavale in med seboj bolj povezale.

FOTOGALERIJA