ŽKK KRKA SODELOVAL NA 20. IGRAH PRIJATELJSTVA IN OSVOJIL 2. MESTO

  • Sep 04, 2024
  • Damir Delič
  • Novice
  • 20

Na 20. Igrah prijateljstva na Reki, med 30.8. in 1.9.2024, so nastopila tudi dekleta ŽKK Krka U-17. Krkašice, ki so nastopale kot ekipa Novega mesta, so na koncu osvojile 2. mesto, prav tako pa je 2. mesto v skupnem seštevku Iger prijateljstva osvojilo tudi Novo mesto.

Skupni zmagovalci letošnjih Iger prijateljstva so postali domačini iz Primorsko – goranske županije, 3. mesto je osvojila Osijećko – baranjska županija in 4. mesto Unsko – sanski kanton, ki bo naslednje leto v Bihaću tudi organizator 21. Iger prijateljstva.

Trener ŽKK Krka Sašo Rebernik je  ocenil nastop naših deklet na košarkarskem turnirju:

Turnir na Reki smo izkoristili, da smo se pred začetkom sezone čim bolj uigrali in videli, kje imamo še rezerve. Vesel sem, da so dekleta iz tekme v tekmo vidno napredovala in dvigovala formo. Pohvalil bi vsako od njih za borbenost in požrtvovalnost na tekmah ter da so se kot ekipa povezale in dihale kot ena. V prihodnjem tednu nas čaka drugi sklop priprav, ki jih bomo imeli na Zlatiborju. Tam bomo skušali odpraviti napake in kondicijsko ter taktično še dvigniti trenutno pripravljenost.

Rezultati ŽKK Krka na košarkarskem turnirju Iger prijateljstva:

Primorsko – goranska županija : Novo mesto 65 : 40 (19:10, 15:11, 13:11, 18:8)

Postava in strelke Novo mesto: Daša Černe 12, Kaja Šiško 9, Teja Rožman 2, Tia Đapa 2, Uma Učakar, Milica Božunović, Nadia Černe 2, Nuša Florjančič 2, Maša Ercegovčević 2, Brina Počrvina 9.

Dekleta ŽKK Krka U-17 so otvoritveno tekmo turnirja in prvo tekmo letošnje sezone izgubile. Premoč so morale priznati domačinkam, poznalo se je pa tudi, da so bile Krkašice sredi pripravljalnega obdobja in jim je še manjkalo kar nekaj občutka za igro in žogo.

Novo mesto : Osijećko – baranjska županija 54 : 42 (9:17, 19:4, 22:16, 4:5)

Postava in strelke Novo mesto: Daša Černe 17, Kaja Šiško 7, Milica Božunović, Maša Ercegovčević 4, Teja Rožman 4, Nadia Černe 2, Uma Učakar 4, Tia Đapa 6, Nuša Florjančič 5, Brina Počrvina 5.

Novomeščanke so prvi dan turnirja zaključile z zmago in v drugi tekmi dneva  popravile vtis z dopoldanske tekme ter z izjemno borbeno igro zasluženo premagale nasprotnice iz Osijećko – baranjske županije.

Posebno zahvalo so si na tekmi zaslužili  tudi fantje, ki so nastopali na košarkarskem turnirju Iger prijateljstva za Novo mesto, saj so bučno podpirali in spodbujali naša dekleta.

Novo mesto : Unsko – sanski kanton 55 : 43 (14:11, 9:10, 14:11, 18:11)

Postava in strelke Novo mesto: Božunović, Šiško 9, Černe D. 18, Ercegovčević, Rožman 8, Učakar 6, Đapa 11, Florjančič, Počrvina 3, Černe N..

V  zadnjem dvoboju turnirja  so naša dekleta v zanimivi in pravi prvenstveni tekmi premagale vrstnice iz Bosne in Hercegovine. Novomeščanke so vodile skoraj ves čas tekme in lepo iz tekme v tekmo pokazale dvigovanje forme.

Čestitke dekletom in trenerjema Sašu Reberniku ter Dubravku Mikaću za osvojeno 2. mesto.